zondag 26 december 2010

Nederlandse hotelketen haalt foie gras van menukaart

Na hotelketens als Bilderberg, Carlton, Mövenpick en Marriott Hotels stopt nu ook de Nederlandse hotelketen Eden Hotel Group met het serveren van foie gras. De stichting van “Wakker Dier” had de directie hiertoe opgeroepen omdat foie gras een zeer dieronvriendelijk product is.

Foie gras is zeer omstreden vanwege de manier waarop arme ganzen en eenden worden vetgemest. Op volgende links verneem je meer over deze wrede methode:

Gelukkig is de consumptie van foie gras in Nederland de afgelopen 3 jaar sterk gedaald. In 2007 werd er nog ruim 73 ton ganzenlever gegeten in tegenstelling tot 32 ton vorig jaar.

Momenteel voert “Wakker Dier” een campagne met Jort Kelder om het eten van foie gras te stoppen. Maar ook in ons land voeren dierenorganisaties een hevige strijd tegen de productie van foie gras!

Iedereen zou de productie en consumptie van foie gras moeten boycotten! De dierenmishandelaars zouden zware straffen moeten krijgen en eigenlijk gewoon hetzelfde lot ondergaan! Hopelijk komt er een einde aan het verschrikkelijke lijden van ganzen en eenden voor hun lever en worden deze wanpraktijken snel verboden door de wet!

Ik vind het bovendien heel goed van deze hotelketens dat zij alvast foie gras van hun menukaart schrappen!

Op onderstaande link kunt u (onderaan op de pagina) de petitie tegen foie gras tekenen. U kan natuurlijk ook de petitie downloaden en iedereen in uw omgeving aansporen om te tekenen tegen dit onrecht! http://www.gaia.be/ned/control.php?groupname=feiten_foiegras&topgroupname

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/5381/Bedreigde-Dieren/article/detail/1200310/2010/12/26/Nederlandse-hotelketen-haalt-foie-gras-van-menukaart.dhtml

Geen opmerkingen:

Een reactie posten