dinsdag 28 december 2010

Luchthavens New York opnieuw open

Sinds 18 à 19 uur plaatselijke tijd (middernacht in België) zijn de 3 internationale luchthavens (John F. Kennedy, La Guardia en Newark) van New York weer open. Het vliegverkeer verloopt er echter nog erg moeizaam.

De New Yorkse luchthavens waren urenlang gesloten omwille van een zware sneeuwstorm. Hierdoor liepen zelfs de vluchten op Zaventem met bestemming de Amerikaanse oostkust, vertraging op.

Spijtig genoeg valt dit juist in de eindejaarsperiode, wat de drukste week van het jaar is voor de Amerikaanse luchthavens. Men vreest dat het nog dagen kan duren voor alle gestrande passagiers weer kunnen vertrekken.

Niet alleen het vliegverkeer ondervindt hinder bij het noodweer. Ook het weg- en treinverkeer werd deels lamgelegd. Zo zaten mensen urenlang vast in treinen die niet meer voor- of achteruit konden doordat de rails volledig waren ondergesneeuwd.

De staten Maryland, Virginia, North Carolina, New Jersey, Massachusetts en Maine kregen het het zwaarst te verduren. Hierdoor was men genoodzaakt de noodtoestand uit te roepen.

Zo zie je maar dat niet alleen ons landje hinder ondervindt bij het noodweer… Hopelijk bereidt men zich er de komende jaren beter op voor waardoor er minder chaos zal ontstaan wanneer dit opnieuw gebeurt!

 

Bron: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20101228_001

Geen opmerkingen:

Een reactie posten