vrijdag 24 december 2010

Luchthavens open, maar veel hinder

De luchthaven van Charleroi is vanmorgen om 6u30 weer geopend,nadat hij sinds donderdagavond was gesloten omwille van de hevige sneeuwval. Ook de luchthaven van Luik is weer volledig open sinds 6 uur vanmorgen.


Op Zaventem krijgen alle vertrekkende vluchten voorrang. Hierdoor zullen er tot 16 uur geen vliegtuigen meer kunnen landen.


Hoewel alle landings- en startbanen open zijn, is het technisch heel moeilijk om ze telkens gebruiksklaar te maken. Momenteel sneeuwt het niet meer bij en probeert men het aantal vertrekkende vluchten per uur op te drijven. Eenmaal meer vliegtuigen kunnen vertrekken, kunnen de aankomende vluchten ook weer genormaliseerd worden. Natuurlijk gaat dit nog wel enkele uren duren. Voorlopig worden de vluchten met bestemming Brussels Airport omgeleid.


Om de gestrande reizigers van de voorbije nacht op te vangen, worden er intussen samen met het Rode Kruis regelingen getroffen om de mensen te kunnen laten overnachten. Aangezien de hotels in de omgeving overvol zitten, zullen de reizigers op veldbedjes moeten slapen.  


Bovendien raadt men passagiers aan om na te kijken of je vlucht niet afgelast is, anders heeft het geen zin om naar de luchthaven te komen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten