donderdag 13 januari 2011

Cruisen in onvervalste Disney sfeer aan boord van de Disney Magic

De “Disney Magic” heeft 2 reusachtige rode schoorstenen en een interieur in blauw en beige. Aan boord van het 10 verdiepingen tellende schip “Disney Magic” kunnen zo’n 1.750  passagiers en het is bijna net zo lang als de Eiffeltoren hoog is.


Aan boord (dek 9) bevinden er zich 3 zwembaden:

·        “Mickey’s Pool” enkel voor kinderen,

·        “Goofy’s Pool” voor families en u kunt er de ganse dag Disneyfilms bekijken en

·        “Quiet Cove” voor volwassenen.


Dek 5 is een echt kinderparadijs waar ze, volgens een medewerker, zelfs minder vlug zeeziek zouden worden! Er zijn in totaal 50 begeleiders beschikbaar voor volgende clubs:

·        “Oceaneer’s Club” is speciaal ontworpen voor kinderen van 3-7 jaar, lijkt op het schip van kapitein Haak en is uitgerust met klimtoestellen, een toneelruimte, computerspelletjes en dvd’s verborgen in “oude” schatkisten

·        “Oceaneer’s Lab” waar kinderen zelf kunnen ontdekken, ontwerpen, kaarten en computerspelletjes kunnen spelen

·        “Ocean Quest” is een interactieve speelruimte voor kinderen tussen 10-13 jaar met een replica van een scheepsbrug


Ook tieners vinden er hun ding! Zo kunnen ze hun eigen rockband samenstellen, films bekijken en last but not least, hun eigen karaoke en fuiven organiseren!


Bovendien zijn alle clubs gratis (ook ’s avonds) en wordt er zelfs Nederlands gesproken. De voertaal blijft echter wel Engels. Enkel voor het verblijf in “Flounder’s Reef”, de kindercrèche voor de allerkleinsten van 3 maanden tot 3 jaar, moet u enkele dollars per uur betalen.


U zult zich hier geen moment vervelen want er is altijd wel iets te doen. Zo kunt u naar het “Buena Vista Theatre” waar u kunt genieten van klassieke en nieuwe Disneyprenten. Of u leeft zich uit op de “Pirates of the Caribbean” party waar zowel jong als oud verkleed is als piraat. Deze party wordt afgesloten met een knallend vuurwerk.


De hutten op de Disney Magic hebben 2 kleine badkamers en zijn ruim en elegant met een salonnetje dat makkelijk tot tweede slaapkamer kan worden omgevormd. Ook op het vlak van eten en drinken kom je niks te kort aan boord van dit luxueuze cruiseschip. Zeer interessant is dat ook frisdranken inbegrepen zijn in de prijs, zowel aan drankautomaten als in de restaurants.


De Disney Magic beschikt over 7 restaurants en elke dag dineert u in een ander restaurant aan een vaste tafel. Bovendien beschikt u de hele trip over dezelfde kelner waardoor men u een persoonlijke service kan garanderen. Kinderen krijgen een speciale menukaart, kleurpotloden en worden bovendien eerst bediend zodat ze snel weer naar hun favoriete club kunnen.


Tijdens de trip legt het schip aan in enkele havens waar u aan georganiseerde excursies kunt deelnemen of de bestemming op je eentje kunt verkennen.  Zo meert het schip aan in het Mexicaanse Cozumel, St.Maarten en op het eiland Castaway Cay. Castaway Cay is Disneys privéparadijs in de tropische wateren van de Bahamas.


Wanneer u zelf een cruise wil maken aan boord van één van de schepen van de Disney Cruise Line, kan dit op volgende momenten en in volgende gebieden:

·        In de winter vertrekt de Disney Magic in Port Canaveral (Florida)

·        Mei tot augustus in de Middellandse Zee

·        Juni tot juli in de Baltische Zee


Begin 2011 krijgen de Disney Magic en Disney Wonder er een zusterschip bij, de Disney Dream. Meer informatie vindt u op volgende websites:

·        http://www.disneycruiseline.com

·        http://www.disneycruisenews.com

 

 

Ik zou alvast graag op cruise willen met de Disney Cruise Line! 

 


Bron: http://www.hln.be/hln/nl/2/Kanaal-Reizen/article/detail/1198936/2011/01/07/Cruisen-in-onvervalste-Disney-sfeer.dhtml

1 opmerking:

  1. Amaai lijkt mij echt super leuke voor de kindjes. Heb gekeken voor de prijzen en die vallen ook best mee :) Als mijn kindjes er zijn (binne x aantal jaar :p) wil ik ook wel zo een cruise maken.. hihi

    BeantwoordenVerwijderen